Од стихозбирката „Соцветија“ на Ана Димишковска - 2
6:52 PM


Гатанка

Ако ме сакаш
нема да ме решиш
ако ме решиш
нема да ме сакаш.Полжави

Страсен бакнеж
Но
секој од својата куќичка.Совршен играч

Само тој го знае
судбинскиот трик:
да повлече погрешен потег
во вистинскиот миг.
Капинка на мојата дланка

Црнооко девојче
напиј се малку сонце.
Потоа
ќе те бакнам.


 Преземи

Tweet

Шеќернолимонова
tea with sugar gives me the cramps